Bossaball Belgium wordt VICE WERELDKAMPIOEN op de Worldcup in Bonaire.

BB-Bonaire2013

Van 12 tot en met 14 december werd op Bonaire het wereldkampioenschap bossaball gespeeld.

De wereldtop trad aan op dit zuiderse eiland met zon en zee (en veel wind). En na enkele dagen aclimatisatie waren onze jongens klaar om de wedstrijden aan te vatten.

De voorbereidingen naar deze wedstrijd waren vlot verlopen en omdat Bossaball een Belgische uitvinding is lag de druk ook wel bij ons. Jeroen en Sven, beiden trainers bij Bossaball Club Mortsel verschenen met de ploeg meermaals in de pers om hun kansen toe te lichten.

De Belgische ploeg, die nog steeds beschouwd wordt als één van de besten in de wereld en samen met de Nederlandse ploeg absolute toernooi favoriet was, verdedigde onze kleuren als echte leeuwen.

Ze lieten geen enkele kans onbenut om te scoren en mochten dan ook aantreden in de halve finale tegen Brazilië ZONDER ook maar één wedstrijd verloren te hebben.

Ook de wedstrijd tegen Brazilië werd gewonnen waardoor ze op zondag 15 december samen met de Nederlanders het speelveld betraden in de finale.

Het werd een bloedstollende match met mooie omhalen, hoge sprongen, spectaculaire saves, maar ook wel hier en daar een foutje , zowel bij de Nederlanders als bij ons. De match ging dan ook gelijk op en overhand namen beide ploegen de leiding.

De setstanden waren 19-21 en 18-21 en als de match gespeeld was besefte iedereen dat zowel de Nederlanders als de Belgen het goud waard waren.

Een prachtprestatie heren bossaballers, onder de deskundige leiding van Koen. Jullie hebben deze titel dubbel en dik verdiend !

Wij in Mortsel stomen nu al de volgende kampioenen klaar zodat op het volgende WK zelfs de Nederlanders geen schijn van kans meer hebben tegen onze bossaballende meisjes en jongens !

Het is fijn om te winnen maar vergeet niet eerst en vooral : HAVE FUN !

 

 België zilveren medaille op de Wereldkampioenschappen.

bossabal2de2

De Belgische ploeg v.l.n.r. : Wouter, Sven, Geert, Jeroen en Koen.

 

Inloggen